Sposób przygotowania:
Farfalle z szynką i szparagami
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu albo jeszcze lepiej wg mojego sposobu: makaron wrzucić do osolonej wrzącej wody, doprowadzić do zagotowania, gotować 1 minutę, przykryć, wyłączyć palnik i odczekać 30 minut. Od czasu do czasu zamieszać i jeśli trzeba to dolać wody, może być zimna prosto z kranu. Szparagi jeśli grube to obgotować 5 minut, cienkie końcówki dodać pod sam koniec gotowania a jeśli szparagi są cienkie to nawet nie trzeba ich gotować. Razem ze szparagami ugotować również obraną i pokrojoną marchewkę. W dużej patelni podsmażyć na roztopionym maśle pokrojone cebule na lekko złoty kolor, dodać szynkę, szparagi z marchewką, pokrojone cukinie i smażyć przez ok. 3 minuty, dodać śmietanę i gotować razem następne 3 minuty. Spróbować, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem, podać z parmezanem.