Farsz do domowych zapiekanek Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na mój farsz do domowych zapiekanek

Farsz do domowych zapiekanek Kaja35

Składniki:

Farsz do domowych zapiekanek Kaja35

 

  • Grzyby pieczarki około 2 kg.
  • Parówki drobiowe około 5 szt.
  • Sól wg. uznania
  • Ser żółty wg. uznania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Farsz do domowych zapiekanek Kaja35
Na początku grzyby pieczarki oczyściłam, pokroiłam na mniejsze kawałki wg. własnego uznania, potem ugotowałam je do miękkości w osolonej wodzie, odcedziłam dokładnie na sicie. Oraz podsmażyłam w rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodałam pokrojone w cienkie plastry parówki oraz starty na tarce jarzynowej na najmniejszych oczkach ser. Całość podsmażyłam do rozpuszczenia sera. Gotowy mój farsz nałożyłam na bułki paryski. Gotowe zapiekanki gdy są zimne podgrzewam je w mikrofali i polewam do smaku keczupem.

Tagi:

sery grzyby ser