Sposób przygotowania:
Farsz do kapuśniaczków
Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą tak aby zasłoniło kapustę i gotować aż do miękkości ok. 40-50 min. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzić ją i zalać zimną wodą, a następnie, odcedzić i wycisnąć z nadmiaru wody. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, wsypać na patelnię i podsmażać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wsypać do podsmażonej wędliny i nadal wszystko podsmażać. Czosnek obrać, drobno posiekać i wsypać do wędliny i cebuli, wszystko razem smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę przełożyć do miski, dodać podsmażoną wędlinę z cebulką, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy farsz nakładać w ciasto drożdżowe i piec kapuśniaczki.