Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Farsz do kapuśniaczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Farsz do kapuśniaczków z kiszonej kapusty

Farsz do kapuśniaczków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz do kapuśniaczków

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 2 laski kiełbasy śląskiej
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Farsz do kapuśniaczków
Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą tak aby zasłoniło kapustę i gotować aż do miękkości ok. 40-50 min. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzić ją i zalać zimną wodą, a następnie, odcedzić i wycisnąć z nadmiaru wody. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, wsypać na patelnię i podsmażać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wsypać do podsmażonej wędliny i nadal wszystko podsmażać. Czosnek obrać, drobno posiekać i wsypać do wędliny i cebuli, wszystko razem smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę przełożyć do miski, dodać podsmażoną wędlinę z cebulką, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy farsz nakładać w ciasto drożdżowe i piec kapuśniaczki.
Farsz do kapuśniaczków
Farsz do kapuśniaczków
Farsz do kapuśniaczków
Farsz do kapuśniaczków

Tagi:

kielbasa