beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Farsz do pasztecików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Farsz do pasztecików i nie tylko.

Farsz do pasztecików

Składniki:

Farsz do pasztecików

 

Sposób przygotowania:

Farsz do pasztecików
Pieczarki myjemy,drobno kroimy .Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki .Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i razem smażymy . Dodajemy też odciśniętą i pokrojonąkapustę.Solimy.Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem.Pod koniec przykrycie zdejmujemy by odparował z kapusty płyn. Dodajemy niewielką ilość oleju i lekko podsmażamy kapuściany farsz .Studzimy .Można do farszu wbić jajko chociaż to nie jest koniecznie ,dodać łyżkę bułki tartej i doprawić do smaku i wymieszać.Farsz może być do pasztecików,krokietów i pierogów.

Tagi:

tarta