pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Farsz szpinakowy do rolad miesnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonały do rolad schabowych.

Farsz szpinakowy do rolad miesnych

Składniki:

Farsz szpinakowy do rolad miesnych

 

  • 15 dag mrożonego szpinaku
  • 35 dag mielonego chudego mięsa drobiowego lub cielęcego
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • tymianek i majeranek lub gotowa mieszanka przypraw do drobiu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz szpinakowy do rolad miesnych
Świeże mięso mielone mieszamy w misce z rozbełtanym jajkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dowolnymi ziołami (tylko nie za dużo) lub gotową mieszanką przypraw do drobiu. Marchewkę obieramy i kroimy w długie, cienkie słupki, następnie dodajemy do mięsa. Do drugiej miski wkładamy mrożony szpinak i ustawiamy ją na garnku z ciepłą wodą. Gdy szpinak się już rozmrozi, odcedzamy go na sicie i wkładamy do suchej miski. Następnie dodajemy obrany i posiekany czosnek i odrobinę soli. Szpinak z czosnkiem i solą ucieramy lub miksujemy.