Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Farsz z kapusty słodkiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nadzienie kapuściane do pierogów, pyz, klusek czy naleśników. Proste i smaczne.

Farsz z kapusty słodkiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz z kapusty słodkiej

 

  • kapusta biała - 1/3 większej główki,
  • cebula - 2 nieduże,
  • olej - łyżka,
  • kostka bulionowa - dałam drobiową,
  • sól,
  • pieprz,

Sposób przygotowania:

Farsz z kapusty słodkiej
Cebulę drobniutko kroimy i smażymy na oleju, studzimy. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajmy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu dobrze odcedzamy i studzimy, najlepiej na sicie. Mieszamy cebulę z kapustą i dobrze przyprawiamy, aby smak był wyraźny. Jest to nieduża porcja, jeżeli chcemy zrobić więcej pierogów czy pyz, możemy podwoić proporcje.
Farsz z kapusty słodkiej
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajmy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.
Farsz z kapusty słodkiej
Po ugotowaniu dobrze odcedzamy i studzimy, najlepiej na sicie.
Farsz z kapusty słodkiej
Cebulę drobniutko kroimy i smażymy na oleju, studzimy.
Farsz z kapusty słodkiej
Mieszamy cebulę z kapustą i dobrze przyprawiamy, aby smak był wyraźny.

Tagi:

kapusta