Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Farsz z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo bobry farsz. polecam..

Farsz z pieczarkami

Składniki:

Farsz z pieczarkami

 

  • 40 dag cielęciny bez kości
  • 10 dag słoniny
  • po 20 dag wątróbki i płucka z prosięcia
  • 20 dag pieczarek
  • duża cebula
  • kajzerka
  • 3 jaja
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz z pieczarkami
Pieczarki i cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle. Mięso i podroby umyć odsączyć, i dusić na tłuszczu pod przykryciem. Bułkę namoczyć. Mięso, podroby i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, sól, pieprz, natkę pietruszki, oraz cebulę i pieczarki. Wymieszać masę mięsną dokładnie.
Takim farszem można faszerować drób albo wkładać do pierogów.

Tagi:

beza bezy