iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Farszynki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Powstałe farszynki polewamy śmietanką oraz dekorujemy szczypiorkiem. Oczywiście to tylko propozycja mojej dekoracji.

Farszynki ziemniaczane

Składniki:

Farszynki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Farszynki ziemniaczane
Ziemniaki należy obrać i ugotować na miękko w osolonej wodzie, następnie zmielić. Do przestudzonych zmielonych ziemniaków dodajemy mąkę oraz jajka, solimy. Zagniatamy ciasto. Mięso należy zmielić z cebulką, czosnkiem oraz jajkami, doprawiamy solą, pieprzem. Z ciasta formujemy wałek i dzielimy go na plastry, na środku każdego układamy porcję farszu i zlepiamy ciasto formując kule, które spłaszczamy. Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju na złoto,