Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fasola biała po wenecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawic na 2 godz. Następnie

Fasola biała po wenecku

Składniki:

Fasola biała po wenecku

 

  • 350 g białej fasoli
  • 2-3 łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 3-4 łyżki ketchupu
  • sól
  • curry

Sposób przygotowania:

Fasola biała po wenecku
Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawic na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie, odcedzić. Wymieszać z olejem, posiekaną natką pietruszki, ketchupem, przyprawami i rozdrobnionym tuńczykiem. Chwilę poddusić i doprawić.