cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Fasola duszona z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

duszona fasolka

Fasola duszona z ziemniakami

Składniki:

Fasola duszona z ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola duszona z ziemniakami

Fasolę
umyć, namoczyć, ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować.
Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki, podsmażyć, wymieszać z fasolą. Cebule
drobno pokroić, podsmażyć na maśle, wymieszać z fasolą. Dodać koncentrat
pomidorowy, śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu
przez kilka minut.


 

Tagi:

ziemniaki