monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Fasola po meksykańsku :-)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne i bardzo pożywne danie w sam raz na zimne dni :-)

Fasola po meksykańsku :-)

Składniki:

Fasola po meksykańsku :-)

 

  • kilogram drobnej fasoli
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 duży i 1 mały sos meksykański łowicz
  • puszka pomidorów bez skórki
  • duży słoiczek papryki najlepiej mix
  • 40 dag boczku wędzonego
  • 2 łyżki warzylionu
  • pęczek pietruszki

Sposób przygotowania:

Fasola po meksykańsku :-)
Fasolę namaczamy na 2-3 godz, wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą i gotujemy jak zacznie robić się miękka dodajemy warzylion, przesmażony i pokrojony w kostkę boczek ,pomidory razem z zalewą ,paprykę pokrojoną w paski i sosy łowicz , na koniec dodajemy odcedzoną z zalewy czerwoną fasolę. Przed podaniem wkładamy pociętą pietruszkę :-)

Tagi:

sosy beza bezy