luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Fasola po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fasola na ostro w pomidorami

Fasola po węgiersku

Składniki:

Fasola po węgiersku

 

  • 200 gr białej fasoli Jaś
  • 200 gr kiełbasy wiejskiej
  • 1 puszka pomidorów z zalewie
  • 1 łyżeczka przyprawy do potraw węgierskich
  • pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki
  • pół cebuli

Sposób przygotowania:

Fasola po węgiersku
Fasolę namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce oleju wraz z posiekaną cebulą. Fasolę w garnku zalać pomidorami razem z zalewą i dodać przyrumienioną kiełbasę.Dodać przyprawy. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać natkę pietruszki podawać z pieczywem.