luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Fasolka po bretońsku na różne sposoby

Fasola teriyaki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Proponujemy dzisiaj przygotowanie ostrej przystawki teriyaki.

Fasola teriyaki

Składniki:

Fasola teriyaki

 

  • 200 gr fasoli Jaś (ugotowanej)
  • 70 gr szynki
  • 70 gr selera naciowego
  • 70 gr papryki czerwonej
  • 50 gr pora
  • 20 gr imbiru kandyzowanego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu teriyaki
  • 2 łyżeczki sezamu
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Fasola teriyaki
Wszystkie składniki przygotować wcześniej, por, paprykę i seler pokroić. Szynkę pokroić w paseczki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, dodać wszystkie składniki i od czasu do czasu mieszając smażyć na średnim ogniu ok 10-15 minut. podawać z sosem Tao-Tao i chrzanem żurawinowym.

Tagi:

sosy szynka