Sposób przygotowania:
Fasolka + cienka biała kiełbasa + coś
Obrać , umyć i pokroić w grube pół plasterki ziemniaki.
Zalać bulionem i ugotować 20 minut.
Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki.
Kiełbasę pokroić w kilku centymetrowe kawałki.
Papryki pokroić w paseczki.
Pomidorki pokroić w ćwiartki ( lub duży pomidor w drobną kostkę).
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na złoto cebulkę .
Wrzucić kiełbasę , papryki i pomidorki na cebulę i dusić mieszając aż ziemniaki będą miękkie ( można pod koniec podlać kilkoma łyżkami wody).
Dołożyć przesmażoną kiełbasę , cebulę , paprykii pomidorki do ziemniaków i wymieszać.
Otworzyć puszki z fasolami i dodać do garnka.
Dodać szczyptę pieprzu i mieloną paprykę .
Dusić ok. 5 minut na bardzo małym gazie.
Doprawić do smaku cukrem , koncentratem pomidorowym, pieprzem .
Zagęścić mąką rozrobioną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotować.
Podawać udekorowane listkami tymianku.
Zalać bulionem i ugotować 20 minut.
Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki.
Kiełbasę pokroić w kilku centymetrowe kawałki.
Papryki pokroić w paseczki.
Pomidorki pokroić w ćwiartki ( lub duży pomidor w drobną kostkę).
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na złoto cebulkę .
Wrzucić kiełbasę , papryki i pomidorki na cebulę i dusić mieszając aż ziemniaki będą miękkie ( można pod koniec podlać kilkoma łyżkami wody).
Dołożyć przesmażoną kiełbasę , cebulę , paprykii pomidorki do ziemniaków i wymieszać.
Otworzyć puszki z fasolami i dodać do garnka.
Dodać szczyptę pieprzu i mieloną paprykę .
Dusić ok. 5 minut na bardzo małym gazie.
Doprawić do smaku cukrem , koncentratem pomidorowym, pieprzem .
Zagęścić mąką rozrobioną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotować.
Podawać udekorowane listkami tymianku.