Sposób przygotowania:
Fasolka z kiełbasą i cukinią.
Fasolkę opłukujemy , zalewamy zimną przegotowaną wodą i odstawiamy na 12 godzin do namoczenia. Następnie fasolkę z wodą wlewamy do garnka, dodajemy liść laurowy, pieprz i gotujemy przez 40 minut.Cukinię opłukujemy a cebulę obieramy. Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w talarki a cukinię w plastry , a następnie a ćwiartki.Na patelnię wlewamy olej, wsypujemy kiełbasę i smażymy mieszając przez 8 minut, dodajemy cebulę i cukinie , sól, pieprz paprykę, mieszamy i razem smażymy przez 5 minut. Do fasolki wsypujemy pomidory z puszki, mieszamy , dodajemy przyprawy i razem gotujemy przez 4 minuty. Następnie do garnka z fasolką wsypujemy całą zawartość patelni. Wszystko mieszamy i razem gotujemy 2 minuty. Podajemy na gorąco z listkami bazylii.