Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasolka na chrupiąco

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sezon na fasolkę szparagową jest krótki - potem już nie smakuje tak fantastycznie .

Fasolka na chrupiąco Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka na chrupiąco

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka na chrupiąco
Fasolkę ułożyć w garnku do gotowania na parze ( oczywiście wcześniej umyć i oczyścić ). Gotować 20 minut . Uprażyć pestki dyni ( mieszać żeby sie nie przypaliły ) na suchej patelni . Wrzucić masło i rozpuścić . Wsypać bułkę tartą i zrumienić .
Ugotowaną fasolkę ( jędrną - nie rozgotowaną )odcedzić . Polać rozpuszczonym masłem z bułka tartą i pestkami dyni . Doprawić szczyptą soli i grubo mielonego pieprzu .
Fasolka na chrupiąco
Fasolkę oczyścić , obciąć końce , umyć i gotować na parze 20 minut
Fasolka na chrupiąco
gotować na parze 20 minut tak by była jedrna taka al dente
Fasolka na chrupiąco
pestki uprażyć na suchej patelni , dodać masło iu bułke tartą