Fasolka na kwaśno Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na fasolkę kwaśną.

Fasolka na kwaśno Asus

Składniki:

Fasolka na kwaśno Asus

 

  • 30 dag fasolki drobnej białej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka maki
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka octu winnego
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka na kwaśno Asus
Fasolkę namoczyć na noc w przygotowanej wodzie. Następnego dnia ugotować a pod koniec gotowania posolić. W rondelku stopić masło, zeszklić na maśle, obraną i pokrojoną na bardzo drobno cebule, dodać mąkę, dokładnie wymieszać, rozprowadzić wodą w której gotowała się fasola. Na koniec doprawić octem, solą i mieszać, gotować do zgęstnienia sosu. Do przygotowanego sosu włożyć fasolkę i dusić na małym ogniu przez około 10 minut.

Tagi:

mak fasolka