Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
•fasolę zalać wrzątkiem , który odlać po 30 minutach (nie będziemy mieli wzdęć),
•wypłukać i zalać dużą ilością zimnej wody, pozostawić na 12 godzin.
•w tej samej wodzie ugotować do miękkości,
•na patelni obsmażyć kiełbasę pokrojoną w półtalarki i dodać do fasoli,
•boczek pokroić w kostkę i również do garnka,
•cebulę zeszklić i do fasoli
•dodać wegetę, sól, pieprz, majeranek (musi mieć zdecydowany smak)
•dodać koncentrat pomidorowy z wyczuciem,
•na koniec mąkę rozbełtać z wodą i zagęścić nieco.
•wypłukać i zalać dużą ilością zimnej wody, pozostawić na 12 godzin.
•w tej samej wodzie ugotować do miękkości,
•na patelni obsmażyć kiełbasę pokrojoną w półtalarki i dodać do fasoli,
•boczek pokroić w kostkę i również do garnka,
•cebulę zeszklić i do fasoli
•dodać wegetę, sól, pieprz, majeranek (musi mieć zdecydowany smak)
•dodać koncentrat pomidorowy z wyczuciem,
•na koniec mąkę rozbełtać z wodą i zagęścić nieco.
przysmak