Kamisia15

Kamisia15

Kucharz
[Przepisów: 11]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo proste i szybki danie:))

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 40 dag fasolki duży Jaś
  • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
  • mały koncentrat pomidorowy
  • pół łyżeczki chilli
  • pikantny ketchup
  • mąka do zaklepki

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolkę moczymy przez noc. Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie co się moczyła. Na patelni podsmażamy kiełbaskę pokrojoną w kostkę i wrzucamy do gotującej się fasolki. Gdy fasolka bądzie już miękka - dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup według uznania (aby zupa była pikatniejsza). Doprawiamy chilli - też według uznania. Na koniec do pół szklanki wody, wsypujemy 2 czubate łyżki mąki i mieszamy. Wlewamy zaklepkę do zupy i zagotowujemy. Zupa powinna mieć trochę konsynstencję gęstą:))