Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka, która chyba każdy zna i lubi

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 0,5 kg grochu
  • 2 l wody
  • Wegeta, maggi do smaku
  • 4 lyzki przecieru pomidorowego
  • 0,3 kg kiełbasy lub szynki
  • 2 kostki rosołowe
  • Lisc laurowy
  • Ziele angielskie
  • 2 łyżki maki

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Groch zamoczyc na noc. Nastepnego dnia gotowac z kostkami i lisciem laurowym ok. 2 godziny az zmieknie. Kiełbase pokroic i podsmażyć. Dodac do wywaru. Pod koniec gotowania dodac przecier pomidorowy. Mąkę „utlić” i dodać do zupy. Doprawic do smaku.