Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fasolka po bretońsku 1

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Cebulę obrać i posiekać. Kiełbasę oraz boczek pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić

Fasolka po bretońsku 1

Składniki:

Fasolka po bretońsku 1

 

  • 1/2 kg ugotowanej fasoli jaś
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 25 dag cienkiej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 1

Cebulę obrać i posiekać. Kiełbasę oraz boczek pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło i przesmażyć na nim cebulę, kiełbasę i boczek. Fasolę przełożyć do garnka, dodać koncentrat pomidorowy i dusić 5 minut. Całość posolić, posypać pieprzem i zagotować. Podawać z pieczywem.