lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Fasolka po bretońsku 3.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna wyszła obawiałam się tej przyprawy ale wyszło naprawdę smaczne

Fasolka po bretońsku 3. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 3.

 

  • 500 gram fasoli białej jaś
  • 500 gram karkówki
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • ziele angielskie 3
  • liści larowy3
  • sól
  • pieprz
  • rosołki drobiowe4 sztuki
  • przyprawa do fasolki po bretońsku gotowa z paczuszki

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 3.
Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić i popieprzyć . Karkówkę pokroić w kostkę usmażyć na patelni na oleju doprawić . Dodać do fasolki i gotować około godziny . Na koniec dodajemy przecier pomidorowy . Wyszło mi bardzo geste fasolka lekko się rozgotowała ale nie która tylko . Dodałam przyprawę do fasolki po bretońsku na sam koniec jeszcze 10 minut tylko gotowałam.
Fasolka po bretońsku 3.
Gotowałam calośc z 3 godziny i to wystarczyło :)
Fasolka po bretońsku 3.
Fasolka i kości z miesem gotowałam razem
Fasolka po bretońsku 3.
karkówkę smazyłam na patelni pokrojona w kostkę
Fasolka po bretońsku 3.
fasola która moczyłam cała noc powiekszyła sie troche to moje wrażenie