Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku w wersji fitETAP 1:
Cebulę pokroić w pół plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojoną w średniej wielkości kostkę marchewkę.
ETAP 2:
Po około 2 minutach dodać pokrojone papryki. Podlać 2 łyżkami wody i lekko poddusić.
ETAP 3:
W między czasie cukinie pokroić w pół plasterki. Dodać do garnka i dusić dalej całość.
ETAP 4:
Po około 10 minutach dodać ugotowaną i odcedzoną fasolę.
ETAP 5:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki i po kolejnych 5 minutach dodać do garnka. Gotować całość po miękkości warzyw.
ETAP 6:
W miseczce wymieszać koncentrat z mąką i pół litrem wody. Mieszaninę przelać do rondla. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 3 minuty. Doprawić do smaku i zdjąć z ognia. Smacznego!
Magdalena88
monikaT83