Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Składniki:

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

 

  • 2 puszki fasoli
  • 30 dag kiełbasy, pokrojonej
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżka mąki
  • papryka chili, w proszku
  • olej
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna fasolka po bretońsku
Aby przygotować pyszną błyskawiczną fasolkę po bretońsku należy cebulę zeszklić na oleju, dodać mąkę i razem podsmażyć. Dodać fasolkę, koncentrat, kiełbasę, przyprawić chili, solą, pieprzem i cukrem; zagotować.