Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Fasolka po bretońsku wg mojej babci

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dla zwolenników fasoli, powyższy przepis jest idealny an fasolkę po bretońsku. Miękka fasola, dobrze przyprawiona spowoduje to, że chcę się jeść jej więcej i więcej.

Fasolka po bretońsku wg mojej babci Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku wg mojej babci

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku wg mojej babci
Fasole moczymy dzień przed gotowaniem fasolki po bretońsku. W dniu gotowania do wody w garnku wrzucamy fasole, pokrojoną w plasterki marchew, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka. Kiełbasę zwyczajną kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni. Cebulę również kroimy w kostkę i dorzucamy do kiełbasy. Obsmażamy razem. Do ugotowanej fasoli dorzucamy kiełbasę z cebulą oraz pokrojoną na drobno pietruszkę. Całośc doprawiamy pieprzem i solą wg uznania. Dodajemy na koniec koncentrat i zasmażkę (roztapiamy margarynę i dodajemy mąkę). Całośc gotujemy do momentu zagotowania. Smacznego:)
Fasolka po bretońsku wg mojej babci
Fasolę moczymy dzień przed przygotowaniem, w dniu robienia wrzucamy ją do garnka.
Fasolka po bretońsku wg mojej babci
Dorzucamy do garnka marchew, ziele angielskie oraz liiść laurowy. Całość gotujemy do miękkości.
Fasolka po bretońsku wg mojej babci
Przygtowaną kiełbasę i cebukę oraz pietruszkę dorzucamy do gotującego się dania.
Fasolka po bretońsku wg mojej babci
Przyprawiamy danie oraz dorzucamy przygotowaną zasmażkę i koncentrat. Całośc gotujemy do momentu zagotowania.