Sposób przygotowania:
fasolka po bretońsku z cebulką
1.Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy przez noc. Na drugi dzień otujemy ją w tej samej wodzie. Dodajemy skórkę boczku i odrobine soli,
2. Kiełbasę kroimy na dużą kostkę, cebule również. Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy na nim kiełbase z cebulą.
3. Kiełbasę i cebulę przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier, doprawiamy cukrem pieprzem do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje
2. Kiełbasę kroimy na dużą kostkę, cebule również. Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy na nim kiełbase z cebulą.
3. Kiełbasę i cebulę przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier, doprawiamy cukrem pieprzem do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje