EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

fasolka po bretońsku z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna fasolka, wspaniała na obiad:))

fasolka po bretońsku z cebulką

Składniki:

fasolka po bretońsku z cebulką

 

  • 1 op fasoli piękny jaś
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • śkóra od boczku wędzonego
  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • łyżka cukru
  • 3-4 cebule
  • smalec
  • sól,pierz

 

Sposób przygotowania:

fasolka po bretońsku z cebulką
1.Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy przez noc. Na drugi dzień otujemy ją w tej samej wodzie. Dodajemy skórkę boczku i odrobine soli,
2. Kiełbasę kroimy na dużą kostkę, cebule również. Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy na nim kiełbase z cebulą.
3. Kiełbasę i cebulę przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier, doprawiamy cukrem pieprzem do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje