Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa po bretońsku Eli
Fasolkę umyć,obrać z końcówek i włókien.Oczyszczoną fasolkę pokroić na cztero centymetrowe kawałki.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić.Na patelni rozgrzać smalec,dodać kiełbasę,cebulę i usmażyć.Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć.Czosnek przecisnąć przez praskę.Fasolkę zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.Do fasolki dodać kiełbasę,boczek,czosnek i gotować do miękkości.Gdy fasolka będzie prawie miękka dodać keczup,doprawić solą i pieprzem.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do fasolki i zagotować.Gotową fasolkę doprawić maggi do smaku.Smacznego!
zbysiowa
edytaha