eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1695]

Fasolka szparagowa po bretońsku Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Fasolka po bretońsku w nowej wersji-szparagowa.

Fasolka szparagowa po bretońsku Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa po bretońsku Eli

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po bretońsku Eli
Fasolkę umyć,obrać z końcówek i włókien.Oczyszczoną fasolkę pokroić na cztero centymetrowe kawałki.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić.Na patelni rozgrzać smalec,dodać kiełbasę,cebulę i usmażyć.Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć.Czosnek przecisnąć przez praskę.Fasolkę zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.Do fasolki dodać kiełbasę,boczek,czosnek i gotować do miękkości.Gdy fasolka będzie prawie miękka dodać keczup,doprawić solą i pieprzem.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do fasolki i zagotować.Gotową fasolkę doprawić maggi do smaku.Smacznego!
Fasolka szparagowa po bretońsku Eli
Przygotowane podstawowe składniki fasolki po bretońsku.
Fasolka szparagowa po bretońsku Eli
Na patelni rozgrzać smalec,dodać kiełbasę,cebulę i usmażyć.
Fasolka szparagowa po bretońsku Eli
Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni.
Fasolka szparagowa po bretońsku Eli
Fasolkę zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.