SUPERPRZEPIS

Fasolka szparagowa a'la po bretońsku

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Fasolka szparagowa a'la po bretońsku Więcej zdjęć (5)

Fasolka szparagowa w pysznym sosie pomidorowym z przesmażoną kiełbasą i cebulą.

Składniki:

Fasolka szparagowa a'la po bretońsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa a'la po bretońsku
Fasolkę myję i odcinam zbędne końcówki, następniekroję na mniejsze kawałki. Zalewam w garnku wodą , dodaję włoszczyznę, plasterki czosnku, listki laurowe, ziele ang. pieprz zielony i gotuję.



Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam na oleju, jak zmięknie dodaję pokrojoną kiełbasę i także ją smażę na rumiano. Przekładam do garnka z fasolką , dodaję resztę przypraw. Gotuję do miękkości.



Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam doprawiam do smaku i gotowe. Można podać z ziemniakami, my lubimy z białym pieczywem.
Fasolka szparagowa a'la po bretońsku
Fasolkę myję i odcinam zbędne końcówki, następnie kroję na mniejsze kawałki. Zalewam w garnku wodą , dodaję włoszczyznę,
Fasolka szparagowa a'la po bretońsku
plasterki czosnku, listki laurowe, ziele ang. pieprz zielony i gotuję.
Fasolka szparagowa a'la po bretońsku
Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam na oleju,
Fasolka szparagowa a'la po bretońsku
jak zmięknie dodaję pokrojoną kiełbasę i także ją smażę na rumiano.