Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa a'la po bretońsku
Fasolkę myję i odcinam zbędne końcówki, następniekroję na mniejsze kawałki. Zalewam w garnku wodą , dodaję włoszczyznę, plasterki czosnku, listki laurowe, ziele ang. pieprz zielony i gotuję.
Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam na oleju, jak zmięknie dodaję pokrojoną kiełbasę i także ją smażę na rumiano. Przekładam do garnka z fasolką , dodaję resztę przypraw. Gotuję do miękkości.
Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam doprawiam do smaku i gotowe. Można podać z ziemniakami, my lubimy z białym pieczywem.
Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam na oleju, jak zmięknie dodaję pokrojoną kiełbasę i także ją smażę na rumiano. Przekładam do garnka z fasolką , dodaję resztę przypraw. Gotuję do miękkości.
Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam doprawiam do smaku i gotowe. Można podać z ziemniakami, my lubimy z białym pieczywem.
monikaT83
zbysiowa
Pyszne Moniczko, polecam:)
edytaha
zbysiowa
W sumie jak sobie przypomnę smak to też się robię głodna ahahhaa
edytaha
Właśnie wcinamy z Kubasem :) :P
zbysiowa
Super:)