Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w pomidorowym sosie
Z fasolki odcięłam końcówki, pokroiłam ją na krótsze kawałki, opłukałam i wsypałam do rondla. Zalałam około 3 szklankami wody, zagotowałam. Kiełbasę pokroiłam w kostkę. Cebulę i czosnek obrałam, drobno pokroiłam. Kiełbasę, cebulę i czosnek obsmażyłam na rozgrzanym oleju, przełożyłam do fasolki. Płynem z fasolki przepłukałam patelnię, żeby nie stracić „smaczku”, zlałam go do rondla. Lekko posoliłam, wsypałam suszoną paprykę w płatkach i zioła prowansalskie. Pomidory nacięłam na krzyż, sparzyłam wrzącą wodą, obrałam ze skórki, pokroiłam w kosteczkę i dołożyłam do mięknącej fasolki. Dodałam do rondla pozostałe przyprawy: pomidory suszone w płatkach, bazylię, majeranek, pieprz, czosnek granulowany, ostrą paprykę mieloną i szczyptę cukru – wszystko według smaku. Gotowałam do pożądanej miękkości fasolki. Na koniec dołożyłam koncentrat pomidorowy, oraz mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Całość zagotowałam.
marietta
edytaha
Smacznego Marietto :)
iziona
edytaha
To szkoda Iwonko, ale za to masz nową kuchnię :)
iziona
Do ładnej kuchni to mi jeszcze daleko bo trafiłam po zły adres jeśli chodzi o blaty do mebli i nadal ich nie mam, a co sie z tym wiąże w kuchni jestem bez wody i zlewu którego nie ma na czym zamontować.
edytaha
Ojej, to rzeczywiście kłopot. Też byłam dłuższy czas bez zlewu i wiem jaka to męczarnia :(