Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku z pieczarkamiETAP 1:
Fasolę namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia przelać do garnka. Dolać trochę więcej wody, osolić i gotować na małym ogniu.
W międzyczasie kiełbasę pokroić w półplasterki i przesmażyć na patelni. Przełożyć do fasoli. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i przesmażyć na pozostałym z kiełbasy tłuszczu. Przyprawić majerankiem, papryką, pieprzem ziołowym, czarnym i solą oraz sosem sojowym. Wymieszać i razem chwilę przesmażyć. Przełożyć do fasoli.
Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, przesmażyć na patelni i dodać do garnka. Gdy się zagotuje dodać koncentrat i gotować na małym ogniu aż fasola będzie miękka.
Podawać na ciepło z pieczywem.