WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Fasolka po bretońsku z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna potrawa jednogarnkowa czyli fasolka po bretońsku na kiełbasie, u mnie tym razem w wersji z pieczarkami.

Fasolka po bretońsku z pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Fasolka po bretońsku z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z pieczarkami

ETAP 1:

Fasolę namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia przelać do garnka. Dolać trochę więcej wody, osolić i gotować na małym ogniu.

W międzyczasie kiełbasę pokroić w półplasterki i przesmażyć na patelni. Przełożyć do fasoli. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i przesmażyć na pozostałym z kiełbasy tłuszczu. Przyprawić majerankiem, papryką, pieprzem ziołowym, czarnym i solą oraz sosem sojowym. Wymieszać i razem chwilę przesmażyć. Przełożyć do fasoli.

Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, przesmażyć na patelni i dodać do garnka. Gdy się zagotuje dodać koncentrat i gotować na małym ogniu aż fasola będzie miękka.

Podawać na ciepło z pieczywem.

Fasolka po bretońsku z pieczarkami
Fasolka po bretońsku po przygotowaniu w garnku
Fasolka po bretońsku z pieczarkami
Cebula i pieczarki dodane do garnka z fasolą
Fasolka po bretońsku z pieczarkami
Pieczarki pokrojone w półplasterki przesmażone na patelni
Fasolka po bretońsku z pieczarkami
Pokrojona kiełbasa w trakcie smażenia na patelni
Fasolka po bretońsku z pieczarkami
Namoczona fasola przełożona do garnka