WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Roladki schabowe z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe w innej odsłonie, zrolowane z serem żółtym i smażonymi pieczarkami z cebulką. Opanierowane w jajku i w bułce.

Roladki schabowe z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki schabowe z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pieczarkami i serem

ETAP 1:

Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na oleju. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do cebuli. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Smażyć kilka minut i przestudzić.

Kotlety rozbić tłuczkiem dość cienko. Przyprawić sola i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Każdy kotlet pospać serem i rozłożyć po połowie pieczarek. Kotlety zwinąć w roladki. Brzegi można spiąć wykałaczkami.

Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju. Najlepiej smażyć pod przykryciem na średnim ogniu.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Roladki schabowe z pieczarkami i serem
Roladki schabowe w trakcie smażenia na patelni
Roladki schabowe z pieczarkami i serem
Opanierowane roladki włożone na patelnię na gorący olej
Roladki schabowe z pieczarkami i serem
Mięso zwinięte z serem zółtym i pieczarkami
Roladki schabowe z pieczarkami i serem
Pieczarki i ser żółty nałożóne na rozbity kotlet
Roladki schabowe z pieczarkami i serem
Usmażone pieczarki z cebulką