Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Fasolka po brytońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny pomysł na obiad dla rodziny

Fasolka po brytońsku

Składniki:

Fasolka po brytońsku

 

  • paczka fasoli jaś
  • 7 łyżek przecieru pomidorowego
  • kiełbasa
  • tłuszcz
  • 7 łyżek mąki
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po brytońsku
Fasole zalać wodą i gotować aż zmięknie. Doprawić solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, kiełbase pokroić . Usmażyć, wrzucić do gotującej się fasoli. Na tą samą patelnie położ mąkę i koncentrat, wymieszaj, powstałą masę również włóż do garnka, dobrze wszystko wymieszaj. Gotuj przez 15 minut aż zgęstnieje.