Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z kuskusem i pomidorkamiETAP 1:
Fasolkę umyć i obrać. Wlać do garnka ok 2 l wody dodając 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki cukru. Włożyć fasolkę do zimnej wody i postawić na ogniu. Od momentu zawrzenia gotować do 10 min. W trakcie gotowania należy próbować, czy jest miękka. Po ugotowaniu, odcedzić i przelać zimną wodą.
Na patelni, najlepiej sprawdzi się tu wok, rozpuścić masło i wrzucić gałązki tymianku. Chwilę podsmażyć, po czym dodać miód i pomidorki koktajlowe. Smażyć, aż pomidorki zaczną pękać.
ETAP 2:
W między czasie wrzącą wodą zalać kuskus i odstawić do napęcznienia.
Należy go przemieszać lub najlepiej rozetrzeć w palcach.
ETAP 3:
Do pomidorków dodać fasolkę i chwilę obsmażyć. Po czym dodać kuskus. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na ciepło. Smacznego :)
Marika-