Sposób przygotowania:
Kasza manna z dynią
Dynię obieramy ze skórki wydrążamy środek kroimy na kawałki układamy na blasze i pieczemy dynię aż będzie miękka.
Dynię po upieczeniu najlepiej wyłożyć na sitko aby woda wyciekła.
Zimną dynię miksujemy.
Do garnka na dno wlewamy trochę wody zagotować następnie wlewamy mleko zagotować.
Jak mleko się zagotuje wsypujemy kaszę, gotujemy chwilę. Do kaszy dodajemy mus dyniowy wymieszany z cukrem i masło.
Chwilę jeszcze gotujemy. Ugotowaną kaszkę wylewamy na talerz posypujemy cynamonem podajemy na ciepło.
POLECAM!!!!
Dynię po upieczeniu najlepiej wyłożyć na sitko aby woda wyciekła.
Zimną dynię miksujemy.
Do garnka na dno wlewamy trochę wody zagotować następnie wlewamy mleko zagotować.
Jak mleko się zagotuje wsypujemy kaszę, gotujemy chwilę. Do kaszy dodajemy mus dyniowy wymieszany z cukrem i masło.
Chwilę jeszcze gotujemy. Ugotowaną kaszkę wylewamy na talerz posypujemy cynamonem podajemy na ciepło.
POLECAM!!!!
gusia1000