Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i makaronem
Ciasto;
Jajka rozkłócamy w misce. Stopniwo dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Odstawiamy na 15-20 minut.
Smażymy cieniutkie, duże placki.
Farsz;
Makaron gotujemy al dente.
Mięso wrzucamy na patelnię wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą.
Dodajemy suszone warzywa i dusimy około 10 minut.
Natępnie dodajemy pomidory, kukurydzę, koncentrat i przyprawy.
Chwilkę dusimy.
Łączymy mięso z makaronem.
Na placki wykładamy 2-3 łyżki farszu, zakładamy brzegi placka i zwijamy w rulon.
Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoto.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
Jajka rozkłócamy w misce. Stopniwo dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Odstawiamy na 15-20 minut.
Smażymy cieniutkie, duże placki.
Farsz;
Makaron gotujemy al dente.
Mięso wrzucamy na patelnię wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą.
Dodajemy suszone warzywa i dusimy około 10 minut.
Natępnie dodajemy pomidory, kukurydzę, koncentrat i przyprawy.
Chwilkę dusimy.
Łączymy mięso z makaronem.
Na placki wykładamy 2-3 łyżki farszu, zakładamy brzegi placka i zwijamy w rulon.
Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoto.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)