Sposób przygotowania:
Śląska ciapkapusta czyli ziemniaki z kapustą razem
Obrane, opłukane ziemniaki gotujemy. Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu i odcedzeniu ziemniaki ugniatamy a następnie łączymy z ugotowaną odcedzoną kapustą kiszoną. Całość doprawiamy przyprawmy i mieszamy.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na smalcu lub słoninie.
Podsmażoną cebulkę dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.
Możemy również kapustę omaścić podsmażonym boczkiem wędzonym.
Po ugotowaniu i odcedzeniu ziemniaki ugniatamy a następnie łączymy z ugotowaną odcedzoną kapustą kiszoną. Całość doprawiamy przyprawmy i mieszamy.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na smalcu lub słoninie.
Podsmażoną cebulkę dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.
Możemy również kapustę omaścić podsmażonym boczkiem wędzonym.
kasia900
BozenaMatuszczyk
To prawda ,zgadzam sie.;)
gusia1000