karita

karita

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 152]

Fasolka szparagowa z brokułami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Alternatywa dla tradycyjnej surówki do obiadu! Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Fasolka szparagowa z brokułami

Składniki:

Fasolka szparagowa z brokułami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z brokułami
Brokuły i fasolkę myjemy i oczyszczamy. Dzielimy na mniejsze części. Gotujemy ok. 1,5 l wody z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru (dzięki cukrowi warzywa nie stracą naturalnego zielonego koloru). Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy brokuły i fasolkę i podgotowujemy na niewielkim ogniu przez ok. 15 min.W tym czasie rozpuszczamy na patelni trochę masła i podsypujemy bułką tartą. Łączymy na jednolita masę.Gdy warzywa są już ugotowane, odcedzamy je i dodajemy bułkę tartą. Delikatnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.