WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajne szybkie danie idealne na śniadanie lub kolację, czyli fasolka szparagowa smażona z kabanosem wieprzowym i jajkiem. Coś a'la jajecznica.

Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem

ETAP 1:

Z fasolki szparagowej odciąć końcówki. Umyć ją i włożyć do garnka. Zalać wodą i ugotować do miękkości, soląc gdy woda się zagotuje.

Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Przestudzić i pokroić w mniejsze kawałki.

Na patelni roztopić masło. Wrzucić pokrojoną fasolkę szparagową. Dodać pokrojonego na plasterki kabanosa (użyłam takiego grubszego).

Przesmażyć razem aż się zrumieni. Doprawić sola i pieprzem czarnym mielonym. Wymieszać.

Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Następnie wlać do fasolki. Wymieszać i smażyć aż jajka się zetną.

Posypać posiekanym koperkiem i wyłożyć na talerz.

Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem
Fasolka usmazona z jajkiem i kabanosem posypana koperkiem
Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem
Fasolka usmazona z jajkiem przed dodaniem koperku
Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem
Roztrzepane jajko wlane do podsmażonej fasolki z kabanosem
Fasolka szparagowa z jajkiem i kabanosem
Fasolka podsmażona z kabanosem i przyprawiona