czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Fasolka szparagowa z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Uwielbiamy fasolkę szparagową oraz kurki, postanowiłam to połączyć - powstał bardzo pyszny dodatek do obiadu lub samodzielna potrawa.

Fasolka szparagowa z kurkami

Składniki:

Fasolka szparagowa z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z kurkami
Fasolką umyć, odciąć końcówki. Przekroić na pół. Gotować ok. 15min na małym ogniu w osolonym wrzątku. Odcedzić. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać umyte i oczyszczone kurki, dusić ok. 10minut na małym ogniu, często mieszając. Połączyć z fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miski, skropić octem balsamicznym i posypać posiekaną natką pietruszki.