Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z sałatą rzymską
Najlepiej jest zacząć od przygotowania dresingu: dokładnie wymieszać jogurt z majonezem, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i solą, ale ostrożnie, bo kapary są słone.
Piniowe orzeszki lekko zrumienić na suchej patelni.
Liście sałaty, umyte i osuszone, porwać na mniejsze kawałki i rozłożyć na talerzach. Dodać pokrojoną fasolkę, pokruszony biały ser, kapary i orzeszki.
Tuż przed podaniem sałatę polać wcześniej przygotowanym dresingiem i posypać szczypiorkiem.
Piniowe orzeszki lekko zrumienić na suchej patelni.
Liście sałaty, umyte i osuszone, porwać na mniejsze kawałki i rozłożyć na talerzach. Dodać pokrojoną fasolkę, pokruszony biały ser, kapary i orzeszki.
Tuż przed podaniem sałatę polać wcześniej przygotowanym dresingiem i posypać szczypiorkiem.