WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka szparagowa z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa ugotowana a następnie usmażona na masełku z przyprawami i startym na drobno żółtym serem.

Fasolka szparagowa z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z serem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z serem

ETAP 1:

Z fasolki szparagowej poodcinać końcówki. Następnie ją umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą i ustawić na gazie. Gdy woda się zagotuje osolić i gotować fasolkę do miękkości.

Ugotowaną fasolkę odcedzić i lekko przestudzić. Na patelni roztopić masło. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na masło.

Podsmażyć aby fasolka się ładnie przyrumieniła mieszając ją co jakiś czas.

Fasolkę przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Wymieszać.

Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać nim fasolkę. Ilość sera należy dopasować do własnych potrzeb.

Przemieszać aż ser się roztopi. Fasolkę przełożyć na talerz.

Fasolka szparagowa z serem
Fasolka szparagowa podsmażona posypana startym serem
Fasolka szparagowa z serem
Fasolka szparagowa podsmażona z przyprawami na lekki rumiany kolor
Fasolka szparagowa z serem
Fasolka szparagowa doprawiona solą i pieprzem.
Fasolka szparagowa z serem
Ugotowana fasolka pokrojona na kawałki wrzucona na masło