Sposób przygotowania:
Roladki z fasolką szparagową i papryką
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Paprykę koimy w cienkie paski a ser w cienkie plastry.
Schab rozbijamy bardzo cienko starając się otrzymać kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta. Na brzeg każdego plastra schabu (z węższej strony) kładziemy trochę sera, kilka pasków papryki i kilka strąków fasolki. Plastry zwijamy ciasno, aby nadzienie nie uciekło.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i papryką słodką a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Schab rozbijamy bardzo cienko starając się otrzymać kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta. Na brzeg każdego plastra schabu (z węższej strony) kładziemy trochę sera, kilka pasków papryki i kilka strąków fasolki. Plastry zwijamy ciasno, aby nadzienie nie uciekło.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i papryką słodką a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Magdalena88
Ewus24
dagita
Dziękuję :) Tak można zamiast schabu użyć piersi kurczaka :)