dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Roladki z fasolką szparagową i papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu roladki schabowe nadziane fasolką szparagową, papryka i serem.

Roladki z fasolką szparagową i papryką

Składniki:

Roladki z fasolką szparagową i papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fasolką szparagową i papryką
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Paprykę koimy w cienkie paski a ser w cienkie plastry.

Schab rozbijamy bardzo cienko starając się otrzymać kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta. Na brzeg każdego plastra schabu (z węższej strony) kładziemy trochę sera, kilka pasków papryki i kilka strąków fasolki. Plastry zwijamy ciasno, aby nadzienie nie uciekło.

Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i papryką słodką a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego :)