dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Fasolka szparagowa z wołowina i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

w słodko-ostro-kwaśnym dressingu

Fasolka szparagowa z wołowina i ogórkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa z wołowina i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z wołowina i ogórkiem
Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku az będzie miękka, ale pozostanie jędrna. Odcedzamy i lekko studzimy. Wołowinę podgrzewamy na parze nad fasolka i kroimy w kostke lub rwiemy dwoma widelcami na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Słodki sos chili mieszamy z oliwą i octem, oraz przyprawami. Polewamy sałatke i mieszamy wszystko.