Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa zawijana w szynce .
Fasolkę myjemy obieramy gotujemy w osolonej wodzie w całosci.Ugotowaną fasolkę odsączamy .Na desce układamy plasterki szynki ,na kazdy plasterek układamy po 6 całych fasolek. Zwijamy pakieciki .Na patelni rozgrzewamy masło układamy pakieciki z fasolką smazymy obracająć aby szynka się przysmazyła ze wszystkich stron.Przygotować sos do miseczki dać łyzkę miodu,2 łyżeczki musztardy i 2 łyzki oleju dokładnie wymieszać,sosem polac przysmazone pakieciki fasoli.Podac na ciepło .
kołczu
gosia56
Zrobiłam tylko 3 pakieciki fasolki bo miałam tylko 3 plasterki szynki, maz całe popołudnie był zły ze takie dobre a zrobiłam tak mało bo on dostał tylko jeden,ale nic straconego jutro robię ale juz z całej paczki szynki no i oczywiscie sos do tego.
gusia1000