kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna zapiekanka z mięsa mielonego i fasolki szparagowej

Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej
Na samym początku podsmażamy pokrojoną cebulę i pieczarki. Kolejnym etapem jest blanszowanie fasolki szparagowej. Naczynie do zapiekania należy wysmarować oliwą z oliwek. Kolejny etap stanowi ułożenie w warstwach: pieczarek, cebuli, fasolki szparagowej i mielonego mięsa z indyka. Każdą z warstw dokładnie przyprawiamy, a następnie podlewamy odrobiną wody. Naczynie do zapiekania wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni na 30-40 minut. Smacznego!!
Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej
Wszystkie składniki niezbędne do wykonania zapiekanki
Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej
Pokrojona cebula i pieczarki podsmażane na patelni
Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej
Fasolka szparagowa gotowa do blanszowania
Zapiekanka z mięsa i fasoli szparagowej
Gotowe danie do zapiekania w piekarniku