Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa. W sam raz na jesienne i zimowe dni.

Fasolka z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka z mięsem i warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z mięsem i warzywami
Umytą fasolę zagotować i pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości. Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso i posiekaną cebulę. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać przyprawy i gotować. Po upływie pół godziny dodać pokrojone warzywa, gotować do miękkości. Mięso połączyć z fasolą, dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy. Zagęścić mąką wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i cukrem. Podawać z pieczywem.
Fasolka z mięsem i warzywami
Umytą fasolę zagotować i pozostawić na 2 godziny
Fasolka z mięsem i warzywami
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na smalcu
Fasolka z mięsem i warzywami
Miękkie mięso z warzywami połączyć z ugotowaną fasolą
Fasolka z mięsem i warzywami
Do fasoli dodać koncentrat pomidorowy i pokrojoną kiełbasę