mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Fasolka z pokraszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do obiadu :)

Fasolka z pokraszą

Składniki:

Fasolka z pokraszą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z pokraszą
Fasolkę obieram, płuczę, wkładam do garnka, zalewam dużą iloscią wody i dobrze solę. Gotuję fasolkę w wodzie do miękkości.
Odcedzam ugotowaną fasolkę dokładnie. Na patelnię wkładam masło i czekam aż się rozpuści.
Wtedy wsypuję bułkę tartą i mieszam, rumienię ją przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Następnie fasolkę wykładam na talerz, polewam pokraszką przygotowaną z masła i bułki tartej. Podaję jako dodatek do ziemniaczków i mięska do obiadu.
Najlepsza taka fasolka oczywiście na gorąco.
Podobną pokraszkę robię także do kalafiora.

Tagi:

tarta fasolka