gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Fasolka z zalewą octową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fasolka szparagowa w zalewie octowej

Fasolka z zalewą octową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka z zalewą octową

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z zalewą octową
Fasolkę obieramy kroimy gotujemy wodę dodajemy fasolkę gotujemy 5 minut następnie odcedzamy przelewamy zimną wodą. Fasolkę przekładamy do słoików dodajemy do każdego po liściu laurowy, zielu angielskim. Następnie do garnka wlewamy wodę razem z octem dodajemy cukier i sól - gotujemy. Zagotowaną zalewę wlewamy do fasolki w słoiku zakręcamy słoiki. Przygotowane słoiki pasteryzujemy 60 minut. Następnie odkładamy w chłodne, ciemne miejsce. Tak przygotowaną fasolkę można wykorzystać do sałatek.
Fasolka z zalewą octową
Fasolkę kroimy wrzucamy na gotującą wodę
Fasolka z zalewą octową
Fasolkę przekładamy do słoiku dodajemy przyprawy
Fasolka z zalewą octową
Gotujemy zalewę z wody soli i cukru zalewamy
Fasolka z zalewą octową
Przygotowane słoiki z fasolką pasteryzujemy

Tagi:

fasolka