Sposób przygotowania:
Fasolówka
Fasolę zalewamy wodę i moczymy kilka godzin, najlepiej zostawić ją na całą noc. Następnie gotujemy ją w tej samej wodzie, w której się moczyła do miękkości, dodajemy szczyptę soli. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso i smażymy. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy słodką paprykę i koncentrat, chwilkę jeszcze smażymy. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojone warzywa, tymianek i gotujemy do ich miękkości. W tym czasie kiełbasę kroimy w kostkę. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy fasolę i kiełbasę i ponownie zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy, szybko mieszamy, żeby śmietana się nie zważyła (można ją wcześniej zahartować). Jeszcze chwilkę gotujemy i doprawiamy do smaku. Życzę smacznego ;)
dża