Sposób przygotowania:
Fasolowy piernik z twarogiem
Fasolę płuczemy i zostawiamy na sicie. Oddzielamy żółtka od białek. Następnie wrzucamy do malaksera razem z mokrymi składnikami i miksujemy na gładko razem z twarogiem. Pod koniec wsypujemy przyprawę do piernika. Kakao i sodę przesiewamy razem. Stopniowo nie przestając miksować dodajemy po łyżce suchych składników.. Białka ubijamy na sztywno z solą, pod koniec utrwalamy cukrem. Delikatnie łączymy z masą kakowo - fasolową. Wsypujemy bakalie i delikatnie mieszamy łyżką. Wlewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagranego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 45 - 50 min lub do suchego patyczka. Wyjmujemy po 10 minutach od wyłączenia piekarnika i układamy do góry spodem.Nie zostawiamy ciasta w formie na dłużej bo się nam odparuje. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne.